Levens redden met basis gezondheidszorg

Basis gezondsheidszorg is geen evidentie in Kenia. Het uitblijven van verzorging bij eenvoudige medische noden, veroorzaakt vaak een escalatie van die problemen. Zwangere vrouwen bevallen meestal thuis maar hebben ze nood aan hulp dan moeten ze daar meestal heel ver voor rijden, met alle gevolgen van dien. Om in eerstelijnszorg te voorzien én om jonge moeders en jonge kinderen op te kunnen volgen, bouwden we in de Kwale county een polikliniek (Dispensary), vlak naast de naaischool in Ganja La Simba met daarnaast ook een materniteit. Op het eiland Wasini lieten we een tweede materniteit bouwen.

De video hierboven neemt je mee naar polikliniek bij de naaischool waar de verpleging de groei van kinderen opvolgt, basiszorg toedient en waar zwangere vrouwen met de nodige hulp in de eenvoudige materniteit kunnen bevallen.

Met dank aan High Flying Bird Erik voor de video.

Meer weten?

Kom je graag wat meer te weten over onze voorzieningen die mikken op een betere gezondheidszorg? Hieronder vind je de blogposts die over onze materniteiten en polikliniek verschenen zijn. Volgen kan ook via de nieuwsbrief, Instagram, Facebook en YouTube.

Verander vandaag hun leven

Met donaties aan onze vzw help je ons met het in Kenia realiseren van nieuwe waterputten, de vorming en tewerkstelling van jonge meisjes, de toegang tot medische hulp én een duurzamer omgaan met hun grondstoffen.