Duurzaam omgaan met grondstoffen

De meeste Kenianen koken op een zelf gestookt vuur en gebruiken daarvoor hout van omgekapte bomen. Om dit te vermijden ondersteunen we de locals bij het maken van briketten met de lege kokosschelpen die ze toch in grote hopen hebben. Door het inzetten op deze alternatieve energiebron vermijden we het onnodig kappen van bomen én creëren we nieuwe werkgelegenheid in Kenia.

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant plannen we niet alleen het plaatsen van 8 installaties die dit soort briketten kunnen maken, maar planten we er ook 10.000 bomen in de strijd tegen klimaatverandering waar ook Kenia de gevolgen van voelt.

De videos hierboven vertellen en tonen je meer over onze milieuprojecten waarmee we locals bewust willen maken van het belang van duurzaam omgaan met grondstoffen.

Met dank aan High Flying Bird Erik voor de video.

Meer weten?

Kom je graag wat meer te weten over onze milieuprojecten? Hieronder vind je de blogposts die je er meer over vertellen. Volgen kan ook via de nieuwsbrief, Instagram, Facebook en YouTube.

Verander vandaag hun leven

Met donaties aan onze vzw help je ons met het in Kenia realiseren van nieuwe waterputten, de vorming en tewerkstelling van jonge meisjes, de toegang tot medische hulp én een duurzamer omgaan met hun grondstoffen.