Onze naaischool, de weg naar een job

Jonge meisjes en vrouwen hebben in Kenia heel wat minder mogelijkheden dan bij ons. Met het oprichten en blijven ondersteunen van de Annick for Kenya Tailoring College willen we meisjes en vrouwen in de Kwale county betere kansen in het leven geven. Behalen ze hun diploma dan kunnen ze de opgedane kennis gebruiken om in hun eigen levensonderhoud te voorzien, door te naaien voor het eigen gezin en gemakkelijker een job te vinden.

De video hierboven geeft je een kijkje in onder andere onze naaischool in Ganja La Simba. Tijdens elk werkbezoek, meestal in februari en/of september, gaan we er met vrijwillige lesgevers aan de slag en leren we de meisjes en vrouwen die er les volgen nieuwe naaitechnieken. Die lessen moeten hen helpen voorbereiden op het provinciale examen dat Kenia elk jaar zelf organiseert. Onze meisjes vind je daarbij telkens terug in de top 10!

Met dank aan High Flying Bird Erik voor de video.

Meer weten?

Kom je graag wat meer te weten over onze naaischool? Hieronder vind je de blogposts die over de school verschenen zijn. Volgen kan ook via de nieuwsbrief, Instagram, Facebook en YouTube.

Verander vandaag hun leven

Met donaties aan onze vzw help je ons met het in Kenia realiseren van nieuwe waterputten, de vorming en tewerkstelling van jonge meisjes, de toegang tot medische hulp én een duurzamer omgaan met hun grondstoffen.