Water, bron van alle leven

Wat voor ons in de westerse wereld heel vanzelfsprekend lijkt, is in Kenia vaak geen evidentie. Eén van de belangrijkste voorbeelden daarvan is vers water. Helder, proper en dus gezond water is in dit Afrikaanse land niet overal beschikbaar. Er wordt vaak gekookt met vuil water en ook kinderen drinken ervan. Wil de bevolking proper water, dan moeten ze vaak kilometers ver stappen. Het graven of laten boren van waterputten en het installeren van waterpompen in zoveel mogelijk dorpen in de Kwale county is dan ook één van de prioriteiten binnen onze vzw.

De videos hierboven geven je een kijkje op enkele van onze waterboringsprojecten. Tijdens elk werkbezoek, meestal in februari en/of september, bezoeken we de projecten die in de maak zijn en die dankzij jullie bijdragen kunnen worden voltooid. Het boren van een waterput die het leven van een volledig dorp, waaronder honderden kinderen, verandert kost zo’n €10.000.

Met dank aan High Flying Bird Erik voor de video.

Meer weten?

Kom je graag wat meer te weten over dit soort projecten? Hieronder vind je de blogposts die over onze waterboringen verschenen zijn. Volgen kan ook via de nieuwsbrief, Instagram, Facebook en YouTube.

Verander vandaag hun leven

Met donaties aan onze vzw help je ons met het in Kenia realiseren van nieuwe waterputten, de vorming en tewerkstelling van jonge meisjes, de toegang tot medische hulp én een duurzamer omgaan met hun grondstoffen.